English Prepositions KLEE English Area-Previous Questions


 

Any student preparing for KLEE, Delhi University, JMU, Aligarh Muslim university and similar law entrance tests and getting themselves trained and coached under Law entrance coaching center in kerala can expect questions from the area of Prepositions for KLEE/ CLAT & other Law Exams , in the English section. A beforehand preparation can help a lot in scoring well in this area. Usually around five questions are coming from this segment, if you look at previous year KLEE, JMU, AMU law entrance exams.

Let us look at some model Prepositions questions which appeared in KLEE English Area, which you can practice for free.

1.The Brahmaputra has its source --------- the Himalayas.

- (a) within (b) in (c). At (d) under

2. Please switch -------- the lights before going to sleep.

- (a) out (b) off (c) of (d) down

3. Somehow I reached the station --------- time to catch the train. 

(a) on (b) at (c) to (d) in

4. The unhealthy nexus ------- between politicians and criminals should be controlled.

(a) between (b) among (c) about (d) on

5.He was always kind ----- the poor

(a).  with (b) for (c) to (d) on

6. People should have the quality of not jumping ----- the conclusion

(a) to (b) at (c) in (d) into

7. This book is ------- the techniques of Mountaineering.

(a) on (b) of (c) about (d) in

8. I am envious ------ their worry-free attitude.

(a) of (b) on (c) in (d) about

9. His son is good ------ the cricket bat.

(a) at (b) on (c) at (d) with

10. He is interested --------- Economics.

 (a) in (b) at (c) about (d) on

ANSWER KEY:

1.B. 2. B, 3. D, 4. A, 5.C., 6. B, 7. C, 8. A, 9. D, 10.A

Questions based on Phrasal Prepositions are usually asked and doing more and more exercise is the best way to master them.

Prepositions learning at Jobsecura, one of the best Law entrance coaching centers in kerala is made interesting and simple. We provide tips to understand the usage and application of phrasal prepositions and all model questions, which enhance the knowledge and confidence level of each student. Join and experience!

Comments

Popular posts from this blog

SIMPLE STEPS TO PERFORM WELL IN THE LLB- ONLINE ENTRANCE EXAM

CUSAT LLB 2021-Application Open Important Dates & Other Details

10 TIPS TO CRACK CLAT 2021